El Parlament acollirà dimarts el lliurament de la sisena edició del Premi Quim Regàs de Periodisme, que enguany és per a la gironina Gemma Nierga. El jurat ha decidit per unanimitat distingir la periodista de la Cadena SER per la seva trajectòria “polièdrica, llarga i prolífica”; pel seu “talent” en diversos gèneres i formats, sobre una base de “periodisme cívic” i amb “vocació de servei al gran públic”, i per la seva “passió, exigència i innovació professionals”.

El jurat estava presidit per Santi Nolla i format per Toni Cases, Lluís Canut, Josep Maria Artells, Joan Vilaprinyó, Carlos Pérez de Rozas, Carles Martín, Arturo San Agustín, Rafael Jorba, Sebastià Serrano, Tatxo Benet, José Maria Alguersuari i José Luís Martínez.

Llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Nierga va començar la seva carrera amb un programa de cinema a Ràdio Vilassar de Dalt, i va destacar com a reportera a la Cadena SER, on va presentar el programa nocturn Hablar por hablar. Posteriorment va treballar per a Televisió de Catalunya, on va presentar programes com Tres senyores i un senyor, Pares i fills i Tothom per tothom. També ha treballat a Canal 9, Telemadrid, Euskal Telebista i Canal Sur.

El 1997 va rebre el premi Ondas pel programa Hablar por hablar, que arran del seu èxit va passar a emetre’s a tot l’Estat, i deu anys després va tornar a rebre el guardó per la seva trajectòria. El passat setembre va assumir les regnes d’Hoy por hoy, líder d’audiència a l’Estat.