El jurat de la vuitena edició del Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis ha donat a conèixer els seus guanyadors. En la categoria d’obres periodístiques ha distingit la periodista Gemma Parellada pel reportatge La guerra sin fin, publicat a El País,mentre que en la modalitat de trajectòries s’ha premiat el programa del 33 Latituds. Els guardons es lliuraran el 5 de novembre, a les 18 h, a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Perellada ha estat treballant de forma independent a l’Àfrica subsahariana des de fa més de set anys, i és corresponsal per a RFI Espanya, CNN Espanya, Catalunya Radio, a més de col·laborar amb El País i la CNN. El jurat ha valorat “la qualitat literària i l’interès” del reportatge, del qual destaca que “expressa el compromís ferm de la seva autora amb el continent africà, des d’una perspectiva ètica i una opció deontològica que avui no es troben fàcilment”.

Respecte a Latituds, dirigit per Jordi Vilardell i que s’emet des de 2010, el jurat ha valorat “el rigor i la qualitat” dels seus documentals, així com “la voluntat” de l’equip del programa de donar visibilitat i protagonisme a persones i col·lectius que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres o que promouen els drets humans, la cooperació o la construcció de pau.

El jurat dels guardons, dotats cadascun amb 1.500 euros, estava format per representants de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundipau, Fundació Cultura de Pau, Universitat Ramon Llull, les publicacions Foc Nou i El Ciervo, i de la família de Joan Gomis.