Part de la nova junta: Relats, Medina, Capdevila, Moreno, Pons, Juárez, Valls i Llorca (foto: APPEC).

L’editor de la revista Esguard, Germà Capdevila, ha estat reelegit president de l’APPEC, càrrec al qual va accedir el desembre de 2016 en substitució de Lluís Gendrau d’Enderrock, que va plegar a mig mandat. Capdevila encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat a les eleccions de l’associació d’editors de revistes i digitals.

La resta de la junta directiva per als propers quatre anys està formada pel vicepresident Antonio Medina (Sàpiens); el secretari Quim Moreno (Estris), i els vocals Mario Juárez (Graó), Laura Pons (Món Empresarial), Vicenç Relats (Vallesos), Joan Salicrú (Valors), Judit Sans (Time Out), Montserrat Tudela (Auriga), Vicent Llorca (Zirkòlika) i Núria Valls (Cavall Fort). Les dues últimes són les úniques cares noves respecte a l’anterior junta.

Entre els eixos de treball que s’ha marcat la nova directiva de l’APPEC hi ha ampliar el suport als editors per enfortir les revistes i el sector; reforçar la presència de publicacions més enllà de Catalunya, i consolidar les línies de treball de l’associació, com són la Nit de les Revistes; l’iQuiosc.cat; la distribució, la formació, la comercialització de continguts; l’Espai de Reflexió Digital; la campanya T’agradarà llegir en català, i la relació amb les biblioteques catalanes, així com els serveis de publicitat.

L’assemblea general extraordinària per escollir la nova junta s’ha realitzat dijous al Centre Excursionista de Catalunya, membre de l’APPEC com a editora de la revista Muntanya. Posteriorment s’ha celebrat una trobada d’editors a la carpa que l’iQuiosc.cat té instal·lada a l’av. de la Catedral de Barcelona en el marc de la Setmana del Llibre en Català.