El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya va aprovar dimecres l’adjudicació de l’explotació comercial de 22 de les 23 llicències de ràdio en FM que havia tret a concurs el 30 de maig de 2013, i pel qual va rebre un total de 224 sol·licituds. Radiocat XXI (del grup Godó), amb nou freqüències, i Sistema Català de Radiodifusió (grup Flaix), amb sis, han estat els grans beneficiaris. La resolució arriba més de tres mesos fora de termini.

El repartiment

Les nou llicències atorgades a Radiocat XXI, són: Berga-Figuerassa, Guardiola, Igualada, Sant Celoni-Montseny, Cervera, Solsona-Olius, Sort-Soriguera, Montblanc-Figuerola i Vendrell-Baix Camp. Per la seva part, a Sistema Català de Radiodifusió s’han adjudicat les de Sant Pere de Ribes-Montgròs, Calonge-Platja d’Aro, Olot, Portbou-Colera, Ripoll i Vielha – Eth Aro.

A banda, han rebut dues llicències Radio Tele Taxi FM (Lloret de Mar i Tortosa-Montcaro); Montcau Produccions, vinculada al grup Mola (Tremp i Vic-Collsuspina), i Catbroadcast Publicitat, vinculada a Gum FM (Puigcerdà-Alp i Tremp).

Finalment, el CAC ha atorgat una llicència ubicada a Pont de Suert a l’Asociación Cultural Radio Adventitsta España, entitat cristiana amb seu a Madrid creada el passat febrer per l’Església Adventista del Setè Dia.

Les llicències s’han adjudicat per un termini de 15 anys renovables. Les bases establien un màxim de 500 punts: 210 per la proposta de programació i 80 per a les propostes tecnològica, econòmica i estructural.

Manresa-Montserrat, pendent

L’única freqüència de les 23 a concurs que no s’ha atorgat és la de Manresa-Montserrat per la seva complexitat tècnica, malgrat continua amb el procés d’adjudicació. Segons han explicat des del CAC a Comunicació 21, les 22 llicències ja decidides s’han fet públiques per no estirar més el procés, ja que el termini per a concedir l’adjudicació es va exhaurir a finals de maig.

Fora de termini

Com ja vam explicar, el concurs públic es va posar en marxa el 30 de maig de 2013 amb un termini d’adjudicació inicial de sis mesos a comptar des de la seva convocatòria. A finals de novembre, el Consell va decidir ampliar el termini en tres mesos, i un cop exhaurits, en tres mesos més, el màxim permès.

A finals del passat maig, un any després de la convocatòria, es va sobrepassar el topall per a l’adjudicació, que va quedar sense data. Malgrat tot, el procés no va quedar invalidat, ja que com a administració pública hi havia l’obligació de resoldre el concurs.

Els motius dels diferents ajornaments han estat la complexitat del procés d’adjudicació, el gran nombre d’empreses licitadores que es van presentar al concurs, i el volum de documentació presentada, segons el Consell. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram