El responsable de l’edició digital d’El País i adjunt a la direcció, Gumersindo Lafuente, ha decidit deixar el mitjà després de dos anys i vuit mesos del seu sonat fitxatge. El periodista, que va negociar la seva sortida al juliol, es va acomiadar aquest dilluns de la redacció. Lafuente segueix així les passes de la seva mà dreta, Borja Echevarría, que també va deixar recentment el projecte digital del diari.

La sortida de Lafuente s’ha d’atribuir a discrepàncies amb el grup de comunicació. Segons va admetre el periodista a 1001 Medios, tot i ser una “marxa amistosa”, aquesta s’ha produït per les “divergències estratègiques” amb Prisa. El proper destí del periodista encara es desconeix, tot i que per “imperatiu contractual” no podrà fitxar per ningú durant uns mesos.

Durant la seva etapa a El País, Lafuente ha llançat la plataforma Eskup, ha fet créixer la presència digital del diari (superant la d’El Mundo), i n’ha redissenyat la capçalera.

Gairebé 3 anys a @el_pais i molts objectius aconseguits. Tecnologia. Disseny. Arquitectura de la info. Organització de la redacció. I lideratge”, ha destacat en una piulada de la seva etapa a Prisa. “el_pais té un gran futur digital per davant i sempre estaré a prop d’aquest projecte i d’aquest equip. Ara me’n vaig a seguir aprenent”, ha reblat Lafuente.