L’editora del diari Heraldo de Aragón, del grup Henneo, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 20 treballadors dels 110 que formen la plantilla. A aquesta xifra s’hi sumarien sis periodistes que actualment es troben en excedència forçosa, alguns dels quals podrien tornar en els propers dies o setmanes, segons ha denunciat el comitè d’empresa. En total, les baixes superarien el 20% de la plantilla.

La direcció va comunicar l’ERO als representants de la plantilla el passat divendres i el va justificar per raons econòmiques, productives i organitzatives. El comitè rebutja la mesura, tot esperant que l’empresa expliqui quin diari vol oferir amb 20 treballadors menys.

El comitè d’empresa diu que és un “contrasentit” que el grup Henneo es plantegi reduir els efectius del centenari diari tenint en compte “l’estratègia d’expansió” dels darrers anys amb la compra de 20 Minutos, La Información, Diario del Altoaragón i la revista Cinemanía.

La plantilla també considera “cínic” que la direcció pretengui reduir la despesa retallant els costos de personal quan des de 2009 aquest ha perdut entre un 19 i un 30% de poder adquisitiu. Des d’aleshores, el grup ha rebaixat un 10% els salaris, ha eliminat dues pagues, ha paralitzat les categories, i ha congelat les pujades de sou , entre d’altres.