Tot i que en una primera fase es preveia la sortida de més 400 treballadors de la Cadena SER dins l’ERO de 2.500 de tot el grup Prisa, finalment els afectats de la ràdio seran 258, almenys de moment. Així ho van preacordar la setmana passada els representants de la plantilla i els de la direcció de Prisa Ràdio, segons informa PRNoticias. A més, si es descompten les sol·licituds de baixes voluntàries rebudes Pla d’Eficiència Operativa, les sortides forçoses quedarien en 176.

Tant els treballadors que s’acullin al Pla d’Eficiència Operativa com els que no ho facin, rebran una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un topall de 42 mensualitats.

Durant dos anys, l’empresa es compromet a no promoure ni acordar extincions de contracte col·lectives o acomiadaments objectius o improcedents que no estiguin contemplats en l’acord. A més, també es compromet a no realitzar noves contractacions per substituir treballadors que hagin estat acomiadats de manera forçosa.

El preacord també contempla la creació d’una comissió de seguiment paritària formada per tres representants dels treballadors i tres de l’empresa que han de vetllar pel correcte compliment de l’acord.