Guillem Valle, el març del 2009 (Foto: José Colón / Público)

El fotògraf Guillem Valle, que cobria els enfrontaments que s’estan produint aquests dies a la plaça Tahrir d’El Caire, ha hagut de ser hospitalitzat per una commoció cerebral a causa de la pallissa que li va propinar un escamot de policies dimarts a la nit. De moment resta ingressat en observació fins aquest dijous.

Valle, de 28 anys, es va popularitzar quan va aparèixer a tots els mitjans ensangonat després d’haver estat agredit pels Mossos d’Esquadra quan cobria per ADN una manifestació dels estudiants antiBolonya el març del 2009.

Els fets van succeir quan el fotoperiodista, enviat pel Wall Street Journal, es va apropar a fotografiar un incendi en un edifici d’un carrer proper a la plaça Tahrir. A més de colpejar-lo, els agents, que anaven de paisà, van treure-li totes les pertinences: equip fotogràfic, diners, documentació, targetes de crèdit, mòbils, etc.

Abans de ser alliberat, cinc hores després, Valle va restar tancat en un gran furgó de la policia amb una cinquantena de persones. Segons ha explicat a Efe el mateix Valle, abans de deixar-lo anar li van tornar el passaport i li van donar diners per tornar a l’hotel en taxi.

Guillem Valle, de 28 anys, té una llarga trajectòria en el camp de la fotografia social, i ha treballat per a diversos mitjans cobrint esdeveniments com la independència al Sudan del Sud o la revolta a Líbia, d’on havia tornat feia uns dies abans de viatjar a Egipte. Aquest 2011, Valle ha guanyat el tercer premi del World Press Photo en la categoria de retrats.

Recollida de fons

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha obert un compte al Banc Sabadell a nom de Guillem Valle amb l’objectiu de recollir fons que l’ajudin a comprar un nou equip i a pal·liar la seva situació a Egipte. El número de compte és el 0081 0114 48 0001365742.

Fonts: La Directa / El Triangle