El projecte de pressupostos de 2016 que prepara el Govern de les Illes Balears contempla destinar 28,6 milions a IB3, un 12,27% inferior als 32,6 milions pressupostats els dos exercicis anteriors. Es tracta de la xifra més baixa en la història de la radiotelevisió pública. 

Els treballadors dels serveis informatius, subcontractats a través de CBM, han mostrat la seva indignació per les intencions de l’Executiu: “Ens sembla del tot inadmissible que els partits polítics que tant s’han omplit la boca amb un discurs contrari a les retallades, ara que són al poder sigui el primer que volen fer. Partits que s’han cansat de parlar d’una IB3 plural, independent i de qualitat i que ara volen adoptar mesures que esclafen aquestes idees”, etziba el comitè d’empresa.

El Govern de coalició argumenta la reducció per la necessitat de donar prioritat a les mesures socials més urgents, i assegura que la voluntat és incrementar el pressupost d’IB3 els propers anys. Malgrat la rebaixa, l’Executiu vol que la reducció incideixi el mínim en la plantilla i el sector audiovisual proveïdor de continguts, per la qual cosa es cercaran fórmules per incrementar l’eficiència en la gestió i ajustar altres despeses.

“No ens val el discurs de les ‘prioritats’, és un discurs molt pervers que acaba per justificar allò injustificable”, respon el comitè d’empresa de CBM. “El que s’ha de fer amb IB3, com amb la resta d’empreses públiques, és gastar bé els doblers”, afegeix al respecte.

La retallada pressupostària arriba just quan el Parlament ha posat en marxa un procés de reforma tant de model com legislatiu de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.