El subdirector de l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (EPRTVIB), Jacobo Palazón, que exercia com a director general en funcions després de la renúncia de Pedro Terrasa al juliol, ha presentat la seva dimissió aquest dimecres, la qual serà efectiva a partir del proper 29 de febrer.

Palazón, que ha ocupat diferents tasques directives a IB3 durant set anys, assegura que ha pres la decisió per motius “exclusivament personals”; concretament, per marxar als Estats Units a treballar en el sector audiovisual, tot i que ho fa a l’aventura, sense cap oferta de treball.

La seva dimissió ha sorprès, entre altres coses, perquè a principis de març es complien sis mesos des de que no va obtenir el recolzament de dos terços del Parlament balear per ser escollit director general, motiu pel qual exercia en funcions; el director per decret llei durant aquest temps és el conseller de Presidència, Antoni Gómez, que havia delegat en Palazón. Un cop passats els sis mesos, Palazón podia ser nomenat director general amb majoria simple, però hi ha renunciat.

A banda, alguns mitjans balears apunten que un motiu per a la renúncia podria ser per la negativa del Govern de mantenir tres persones de la confiança de Palazón en càrrecs de direcció –Magdalena Pascual, Lola Fernández i Jaume Mora–, els quals van finalitzar la relació contractual amb IB3 el passat 31 de gener.

Ara, l’Executiu de José Ramón Bauzá haurà de buscar un nou candidat per dirigir l’ens, que en principi el Parlament ha de votar el 6 de març.