Després que Serveis Balears de Televisió (SBT), concessionària dels informatius d’IB3, amenacés amb deixar de prestar el seu servei i amb la tramitació d’un ERO a la plantilla, l’ens públic balear es va comprometre a reobrir les negociacions. Per això, SBT ha deixat en suspens ambdues mesures.

Després que IB3 rescindís el contracte amb l’empresa el passat 20 d’octubre, SBT va realitzar dues demandes: el pagament del deute pendent i la subrogació de la plantilla a la nova concessionària dels serveis informatius.

Tot i que, segons l’empresa, l’ens públic s’havia negat a donar resposta sobre aquests punts, ara s’ha compromès a negociar un calendari pel pagament del deute. Pel que fa al segon punt, el propietari d’SBT, Jacint Farrús, i el director general d’IB3, Pere Terrassa, no es posen d’acord en el número de treballadors que han de ser subrogats, ja que el primer vol que s’incloguin els 299 empleats, mentre que el segon vol una xifra menor.

Segons fonts del comitè d’empresa d’SBT, un dels problemes és definir quins treballadors formen part de la plantilla d’informatius. IB3 vol excloure els d’Illes Notícies i del GRID (un grup de recerca i desenvolupament de nous projectes d’SBT), perquè diu que la seva feina no té res a veure amb els informatius.

Aquesta opció és rebutjada pel comitè d’empresa, que defensa que tots aquests treballadors van ser contractats per als serveis informatius. En aquest sentit, remarca que els treballadors de l’Illes segueixen fent informatius cada dia, i que els assignats al GRID, passen als noticiaris sempre que hi ha una baixa o personal de vacances.

Terrasa ha demanat la col·laboració del comitè d’empresa per fixar el número de treballadors que s’han incloure a la subrogació i assegura que vol que aquest doni el vistiplau a la llista definitiva.

Font: Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB)