Iberdrola ha presentat una demanda contra Titania, editora d’El Confidencial, per una suposada intromissió il·legítima en el dret a l’honor per la cobertura de les investigacions sobre les presumptes relacions entre el grup elèctric i l’excomissari de la Policia espanyola José Manuel Villarejo.

Iberdrola acusa el digital d’haver realitzat en dos anys “una autèntica campanya de desprestigi i assetjament mediàtic” contra l’empresa i el seu president executiu, Ignacio Sánchez Galán, causant un “gravíssim dany reputacional”. Per tot plegat, reclama una indemnització de 17.608.528 euros.

L’elèctrica considera que El Confidencial ha publicat massa notícies sobre el tema i en terminis “extremadament curts”, i ho qualifica com un cas de “sobreinformació”, segons explica el mitjà. A més, entén que el fet que alguns articles fossin exclusius per a subscriptors multiplica el dany reputacional, ja que impedeix que la majoria de lectors passin del titular i accedeixin als matisos del text.

L’empresa quantifica el suposat dany en 83.240.316 euros per la publicació de 68 notícies, equivalent a 1.224.122,29 euros per article. Els 17.608.528 euros que reclama són pels 12 articles que considera més perjudicials per al seu honor, a 1.467.377,33 euros la peça. A més, Iberdrola amenaça amb incrementar la quantia si El Confidencial continua publicant informacions sobre el cas que consideri que la perjudiquen.

El Confidencial recorda que els fets en què es basen les informacions publicades han fet que l’Audiència Nacional sol·liciti que declarin com a investigats diversos directius d’Iberdorla, entre ells el seu president executiu.