Catalunya Ràdio i l’Institut del Teatre han signat un acord de col·laboració per fomentar les arts escèniques a través del programa Això és un drama, que emetrà el canal de música i cultura iCat via podcast a partir d’aquest divendres. L’objectiu és impulsar la producció, la difusió i la lectura dramatitzada de les microdramatúrgies escrites per alumnes i graduats de l’IT.

Els vuit programes radiofònics seran presentats per la periodista Txell Bonet i s’enregistraran en directe i amb públic a la sala d’exposicions de l’Institut del Teatre (excepte el del 25 d’abril, a la Universitat Politècnica de Catalunya) durant vuit dijous consecutius, i s’emetran l’endemà divendres a iCat.cat, al migdia.

Cada episodi comptarà amb una tertúlia amb convidats del món de les arts escèniques, el cinema, el disseny i d’institucions i entitats de Barcelona; la retransmissió d’un ‘dramàtic’ de 7 o 8 minuts; una actuació musical; un espai de 5 minuts amb informació d’espectacles del circuit Barcelona Districte Cultural i de les activitats del projecte Art i Part; i un espai de prescripció de llibres i audiovisuals de la biblioteca i del fons bibliogràfic del Museu d’Arts Escèniques relacionats amb els continguts de cada programa.

Els alumnes i graduats de l’Institut del Teatre escriuran i llegiran els seus textos amb la participació d’altres col·laboradors de l’entitat, a excepció de les lectures proposades per la UPC, que faran Mar Ulldemolins, Àurea Màrquez i Sergi Torrecilla amb direcció d’Esther Nadal.

Les vuit dramatúrgies radiofòniques d’Això és un drama s’escenificaran en una gala de cloenda al Teatre Romea de Barcelona.