La graella d’iCat aquesta temporada presenta dues novetats dirigides al públic d’entre 15 i 24 anys. Loft, conduït per Xènia Casado i Berta Aroca, s’emetrà de dilluns a dijous de 21 a 23 h, i Les gates, amb Mariona Batalla, els divendres en el mateix horari.

Els dos programes són una aposta estratègica d’iCat per connectar amb les generacions més joves a través de continguts transmèdia, on l’emissió per l’FM i a les xarxes socials són complementàries.

Loft es presenta un magazín amb entrevistes, reportatges i col·laboradors que parlen de cultura remix, música, tecnologia, moda, ball, arts escèniques, xarxes socials i noves tendències, amb la mirada vertical de la generació Z. El programa farà una aposta per la interactivitat i estarà molt atent a tot el que tenen a dir els oients, amb freqüents sortides de l’estudi.

“Acostarem bogeria, gent influent i bon rotllo als lofties, que és el nom que donarem als nostres seguidors”, ha assenyalat Casado en la presentació del programa. Per la seva part, Aroca ha explicat que, malgrat que els continguts estan adreçats a la gent més jove, “seran una finestra a la cultura remix per a tothom que la vulgui conèixer”, tot traduint conceptes com “red flag, boomer o perreo” a l’adequació lingüística catalana.

Xènia Casado ha estat locutora de Flaix FM i presentadora al Twitch del programa Eufòria de TV3. També va formar part de l’equip digital d’Operación Triunfo i d’Hoy no se sale d’Ibai Llanos a Mediapro.

Per la seva part, Berta Aroca és una de les creadores de contingut en català amb més popularitat a TikTok. Va començar a publicar en aquesta xarxa a mitjan 2020, però va iniciar la seva trajectòria en l’àmbit audiovisual el 2013, quan va estrenar un canal a YouTube on compartia vídeos d’entreteniment.

El programa Les gates vol donar cobertura a tot l’espectre de la cultura urbana, entenent-la com una manera de fer front a la realitat a la qual s’exposa el jovent. El contingut principal girarà entorn de la música, però també hi tindran cabuda altres temes com l’estètica o les arts plàstiques i digitals. Igualment, abordarà temes generacionals de millennials i zetes, com ara la salut mental, la crisi climàtica, la identitat de gènere o la precarietat laboral.

Les gates que marcaran el projecte radiofònic “són persones que viuen al carrer, de nit, a qui ningú veu i que estan al marge del mass media”, ha dit Batalla, que estarà acompanyada de Mama Dousha i Guillem Camós. Es tracta d’una aposta per la cultura urbana que vol allunyar el programa dels grups musicals més convencionals i obrir la porta a propostes “més underground que també mereixen el seu espai”. Tot plegat, amb la mirada posada “als problemes que afecten els joves amb un punt de vista optimista i oferint eines de canvi”.

Mariona Batalla és una artista multidisciplinària: estudiant de Periodisme, cantant amb Lildami, líder del grup Flora, creadora de contingut a Canal Malaia, i col·laboradora al programa despertador d’iCat Els experts.

Tant Loft com Les gates es poden seguir l’FM d’iCat i també a YouTube, TikTok i Instagram, on s’hi trobarà contingut exclusiu.