L’Institut Català de les Dones (ICD) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) han endegat un programa de formació amb sessions monogràfiques sobre el tractament de la violència masclista en els mitjans dirigit a estudiants universitaris de comunicació. L’objectiu és donar eines als futurs professionals per millorar la representació mediàtica de la violència de gènere i avançar en la seva eradicació.

Les sessions, que ja s’han començat a realitzar, tindran lloc a la Universitat Abat Oliva, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Vic.

La formació l’imparteix Arantza Díez, periodista que va coordinar el projecte Gènere i mitjans de comunicació. Eines per visualitzar les aportacions de les dones, un manual per millorar la representació del gènere en els mitjans.

El plantejament de les classes-tallers busca la reflexió i la participació activa de l’alumnat a partir de la introducció de conceptes bàsics sobre les qüestions de gènere aplicades a la informació i la comunicació, i es treballa a partir del debat i l’anàlisi de casos pràctics reals apareguts en els mitjans. El taller busca activar la perspectiva crítica de l’alumnat a l’hora d’analitzar el fenomen social de la violència masclista i el tractament que en fan els mitjans de comunicació.

Les sessions de treball es personalitzaran en funció de l’assignatura dins de la qual s’imparteixi el taller. També es tenen en compte si es tracta d’estudiants de periodisme, comunicació audiovisual o publicitat, i el curs en què es troben.

En les sessions s’utilitzen els següents materials:

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram