Qui va ser primer director de Público i va continuar després com a articulista del diari durant tres anys, Ignacio Escolar, ha decidit emprendre un nou projecte. El periodista ha desvinculat el seu blog del web del diari de Mediapubli i està preparant el llançament d’un nou digital abans de l’estiu.

Es dirà eldiario.es, un domini registrat fa set anys, i que ha transformat en un projecte que s’ha desenvolupat en els darrers mesos, i s’ha accelerat amb el desenllaç de Público. El nou mitjà serà un diari d’informació i anàlisi entrat en la política i l’economia en el seu sentit més ampli: “el que afecta a les persones més que als partits o als mercats”.

El director d’eldiario.es serà el mateix Escolar, i el subdirector d’informació Juan Luis Sánchez, un dels fundadors de Periodismo Humano. Hi col·laboraran Olga Rodríguez, Iñigo Sáenz de Ugarte, Isaac Rosa, Carlos Elordi, Rafael Reig, José Sanclemente, Manolo Saco, Rosa María Artal, Javier Vizcaíno, Leila Nachawati, Manel Fontdevila, Luz Sanchis,Bernardo Vergara, Lydia Molina, Daniel Basteiro, Antonio Avendaño, Irene Milleiro, Jordi Pérez Colomé, José A. Pérez, Ignacio Urquizu, Elena Cabrera i David Bravo, entre d’altres.