Abertis Telecom vendrà el 51% d’Overon al grup Imagina, que té el 49% restant de l’accionarat de l’empresa de serveis audiovisuals. L’operació, subjecte a l’aprovació de la Comissió Nacional de la Competència, és per un import màxim de 41 milions d’euros fins al 2016.

Overon va ser creada el 2006 per Abertis Telecom i Mediapro com a empresa dedicada a la prestació de serveis de transmissió audiovisuals i de pujada de canals televisius a plataformes via satèl·lit, i actualment està especialitzada en el servei de transmissió de vídeos i dades.

L’activitat d’Overon està molt lligada a la del grup Imagina, que remarca que l’empresa és “central” per a la seva estratègia d’expansió internacional. Actualment, Overon genera el 41% dels seus ingressos fora d’Espanya, i té centres permanents als Estats Units, Bèlgica i Bulgària.

Per la seva part, Abertis Telecom diu que l’operació representa “un pas més” en la seva estratègia de “focalització” de l’empresa i “d’optimització” de la seva cartera d’actius.