La Fundació Ítaca impulsa NewsCat TV, una televisió per internet que pretén projectar a Europa la realitat de Catalunya en la llengua de cada país, especialment als països de l’Europa central, oriental i bàltica, considerats “clau” per a les relacions econòmiques, polítiques i socials a escala global. Per tirar endavant el projecte, s’ha endegat una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de recaptar 7.150 euros amb aportacions a partir dels 10 euros.

El projecte va arrencar a l’octubre a través del web provisional newscat.tv, encara en rodatge. Al febrer, es preveu ampliar les funcions amb el portal en proves de la nova televisió, que es posaria oficialment en marxa a l’abril.

Amb NewsCat TV, la Fundació Ítaca vol crear un mitjà que per “dignificar i posar en primer pla la cultura dels pobles i les persones”, i que “difongui la realitat del país i a la vegada dialogui amb els altres països”, tot completant l’actual mapa comunicatiu.

Segons expliquen, l’esforç informatiu del projecte se centraria en “connectar per àmbits temàtics les diferents realitats socials, econòmiques i culturals del país a través d’una xarxa de complicitats”. A més, amb l’enfocament dels temes es busca el debat, el contrast i l’anàlisi per entendre la realitat.