El Jutjat número 14 de Madrid ha admès a tràmit la querella de Telecinco i ha imputat el periodista Pablo Herreros pels suposats delictes d’amenaces i coaccions, arran de la campanya iniciada fa un any perquè els anunciants boicotegessin La noria. El blocaire va aconseguir que l’espai perdés tots els anunciants i la cadena es va veure a netejar la seva imatge canviant el nom i el format del programa conduït per Jordi González. Herreros ha de declarar davant el jutge el proper 4 de desembre.

Aquest dimarts, el periodista va assegurar via Twitter estar “serè” i amb “la consciència molt tranquil·la”, tot i que va rebutjar fer declaracions fins a estudiar el tema amb el seu advocat. Herreros va rebre la querella el mateix dimarts, però se’n va assabentar la vesprada del dilluns, quan El País ho va publicar.

Recolzament a Herreros

A les xarxes socials, les reaccions han estat de recolzament al blocaire i de crítiques a Telecinco. A més, s’han endegat dues campanyes a internet: una sol·licita que la cadena de Mediaset retiri la demanda contra Herreros, mentre que l’altra va més enllà i demana als anunciants que retirin la publicitat de Telecinco.

Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, sempre molt crítics amb alguns dels continguts de Telecinco, considera que la querella de la cadena és “una tàctica per infondre la por” entre els qui denunciïn el seu model de negoci i té com a finalitat “emmordassar” la llibertat d’opinió.

Com ha fet en altres ocasions i en la lína de les denúncies d’Herreros, TAC ha reclamat al Govern una llei que prohibeixi als condemnats amb indemnitzacions pendents i als imputats rebre una retribució econòmica per assistir a programes de televisió.