L’actor Eduard Biosca ha estat citat a declarar com a investigat per un presumpte delicte d’injúries contra els Cossos i les Forces de Seguretat de l’Estat, per un comentari en to de broma quan interpretava el personatge del Senyor Bohigues al programa Versió RAC1, on col·labora des de fa deu temporades.

Els fets es van produir el 20 d’octubre, quan al programa comentaven un article d’El País on s’assegurava que hi havia rates als vaixells on s’allotjaven els policies espanyols a Catalunya. “Les primeres 10.000 rates ja les van portar de Madrid”, va interrompre el Senyor Bohigues. Després d’activar-se unes riallades enllaunades, els conductors de Versió RAC1 van demanar que no se li rigués la broma.

El comentari no va agradar als sindicats policials, que van denunciar l’actor com anteriorment ja havien fet amb El Jueves.

“Moltes gràcies a tots pel vostre recolzament. Estic tranquil. M’han dit que aquesta citació no té massa recorregut. Però vaja, en el país que estem…”, ha assenyalat Biosca via Twitter.

El Senyor Bohigues, creat el 2001 per Biosca, es dedica a comentar l’actualitat amb un to de tertúlia de bar, i es presenta com “el bocamoll amb el coneixement erroni més extens del món”. A banda de les col·laboracions mediàtiques, el personatge ha protagonitzat diversos espectacles teatrals, que és l’àmbit on va néixer.