El Jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid ha admès a tràmit la denúncia contra Dani Mateo pel gag en què es mocava amb una bandera espanyola, i dilluns l’ha citat a declarar com a investigat aquest dilluns per un suposat delicte d’ofenses o ultratges als símbols d’Espanya i un altre d’odi.

L’organització Alternativa Sindical de Policia va denunciar Mateo pel polèmic esquetx emès a El intermedio de laSexta el 31 d’octubre. La defensa de l’humorista i periodista català va recórrer l’obertura de la causa, però el magistrat la va desestimar per estar fora de termini que marca la Llei d’enjudiciament criminal, i també per considerar pertinent que ha de declarar en qualitat d’investigat, segons explica La Información.

Després de la polseguera aixecada pel gag, i malgrat les reiterades disculpes i l’eliminació del vídeo al web de laSexta, el sindicat policial va querellar-se contra Dani Mateo per “l’ofensa a Espanya, els seus símbols i per tant a tota la societat democràtica”, tot reclamant “justícia i respecte”.