El Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona ha citat a declarar com a imputat el director de La Razón, Francisco Marhuenda, per la publicació el 3 de març de les fotografies de DNI de 22 de la trentena de jutges que havien signat un manifest favorable a la consulta sobre la independència. El magistrat Juan Emilio Vilá Mayo argumenta que els fets poden ser un delicte contra el dret a la intimitat i la pròpia imatge, perquè les fotos de la base de dades del DNI “no tenen com a finalitat la seva publicació”. Marhuenda haurà de declarar el 28 de maig a les 10 h.

Després d’admetre la denúncia a principis de març per un possible delicte de descobriment i revelació de secrets, el magistrat va demanar a la policia espanyola que identifiqués qui havia accedit a la base de dades del DNI i des d’on.

Tres policies van negar haver filtrat les fotos

Dos inspectors de la Brigada d’Informació de la Policia Nacional de Barcelona van admetre haver consultat les fotografies i les dades dels jutges per fer un informe sol·licitat pel seu comissari. Segons van explicar, van consultar la base de dades i després van buscar per internet per comprovar que efectivament eren jutges. Per la seva part, el comissari va assumir la responsabilitat de l’informe, negant que li hagués encarregat cap superior. Tots tres, però, van negar haver remès ni l’informe ni les fotografies al diari de Planeta.

Davant d’això, els jutges afectats van ampliar la denúncia contra el diari. Com que l’article en qüestió, La conspiración de los jueces soberanistas, no estava signat, el Vilá Mayo ha citat a declarar com a imputat el seu director, Francisco Marhuenda, l’origen de la filtració.