Radiotelevisió Valenciana (RTVV) va adquirir a la productora Triskel Audiovisual els drets d’emissió de tres reportatges per un total de 200.000 euros. A banda del preu, ha causat estupefacció la vinculació de la productora amb el director d’antena de Canal 9, Fernando Quintela, fitxat a l’estiu d’Intereconomía.

Segons informa el digital ValenciaPlaza, Triskel té el mateix domicili social que la productora 25 Frames, de la que Quintela és administrador únic. A la primera, però, l’administrador únic és Mario López Sanclemente, productor que va treballar per a Quintela a El Mundo TV i la productora El Nacimiento TV.

A més, l’apoderat a Triskel és el realitzador Luis Valero Taverner, que va treballar a 25 Frames. Amb tot, Quintela nega en el mateix digital haver firmat cap contracte, ni amb Triskel ni amb altres productores, perquè no és la seva tasca. Segons ell, els reportatges de la discòrdia els va signar l’anterior directiva.

Preu fora de mercat

A banda, segons denuncia El País aquest dimecres, el preu pagat per cadascun dels documentals (uns 66.000 euros) és molt superior al preu de mercat, i més si es compara amb els 18.000 euros que abonava fins fa poc RTVV (ara en són 12.000) per emetre i produir els seus propis documentals. A més, en el cas de l’únic dels reportatges emesos, Garzón: el jutge estrela al descobert, feia tres mesos que havia estat emès a Intereconomía, d’on, recordem, prové Quintela, cosa que hauria d’abaratir el cost.

També s’ha de tenir en compte que el documental de Garzón, programat fa una setmana, es va haver de doblar i resintonitzar a RTVV. Un altre dels reportatges, sobre el GAL, va saltar de la graella per la coincidència amb l’anunci del fi de l’activitat armada d’ETA, mentre que el tercer, sobre Alfredo Pérez Rubalcaba, previst per abans de la campanya electoral, també va acabar retirant-se davant les crítiques generalitzades.

Treballadors i oposició demanen explicacions

El degoteig d’informacions sobre els tres documentals ha causat gran malestar entre la plantilla, i el comitè d’empresa de RTVV ja ha demanat explicacions al director general de l’ens, José López Jaraba, i que es depurin responsabilitats per unes contractacions “intolerables”. Els representants dels treballadors consideren que es tracta d’un “malbaratament” de diner públic en un moment que perillen els llocs de treball a l’ens per l’ERO que plana sobre la plantilla.

També els tres grups de l’oposició, PSPV, Compromís i EUPV, han demanat explicacions “urgents” per la compra dels documentals, el preu del qual consideren “desmesuradament alt”. En aquest sentit, han demanat la compareixença del vicepresident del Consell, José Císcar, a més de la de Jaraba.