Al juliol, el president de la CCMA, Brauli Duart, ja va denunciar la diferència en el tracte per part del Ministeri d’Hisenda en comparació a altres corporacions autonòmiques pel que fa a la deducció i el retorn de l’IVA. Aquest divendres, en sessió de control parlamentària, Duart també ha posat sobre la taula la discriminació que pateix TV3 respecte la resta de televisions públiques, quant a les subvencions del Ministeri d’Indústria per a la migració dels múltiplex afectats pel procés d’alliberament de l’espai radioelèctric per al servei de tecnologia 4G.

A l’agost, Indústria va aprovar subvencions directes de fins a 10.025.000 euros per a TVE i algunes autonòmiques per compensar els costos de l’emissió simultània i transitòria per la migració dels canals de la banda de freqüències 790-862 MHz. A qui s’atorga menys diners, amb molta diferència, és a Televisió de Catalunya.

En concret, el decret estableix un màxim de 6.787.500 euros per a TVE; 668.750 euros per a TV Galicia; 550.000 per a Castilla La Mancha TV; 443.750 per a Aragón TV, Telemadrid i TV Canaria; 431.250 per a Canal Sur; 218.750 per a Canal Extremadura, i 37.500 per a TV3.

La CCMA recorrerà

Brauli Duart ha assegurat que quan van veure les xifres es van endur una “sorpresa important”, perquè no els quadraven “de cap de les maneres”. El president de la CCMA ha admès que, inicialment, per mostrar la seva disconformitat, van plantejar-se no demanar la subvenció. Després, però, en fred, es va sol·licitar perquè amb la situació econòmica actual “no es pot renunciar a un sol euro”.

Amb tot, Duart ha avançat que des de la Corporació es demanaran les explicacions pertinents al Ministeri d’Indústria per aquest desigual repartiment dels ajuts, a més de recórrer la mesura, ja que al seu parer a TVC li tocaria més.