El secretari de Comunicació, Josep Martí, ha explicat aquest dimecres que el Ministeri d’Indústria va oferir en la reunió del passat divendres reubicar un dels dos múltiplexs de Televisió de Catalunya a l’espai radioelèctric que utilitza la TDT local, per tal d’evitar-ne el tancament. El Govern, però, ho ha rebutjat.

En la inauguració del 15è Mercat Audiovisual de Catalunya, el secretari de Comunicació ha assegurat que Indústria va fer aquesta proposta “en un discurs molt poc sòlid” amb l’argument que “les televisions locals no serveixen de gaire cosa i acabaran desapareixent”.

Tot i reconèixer que hi ha un espai radioelèctric de la TDT local que està “infrautilitzat”, Martí no comparteix la tesi del Govern espanyol, perquè considera que, malgrat es tracta d’un sector complex, a Catalunya té un sentit.

Per a Josep Martí, la proposta de l’Estat demostra la seva “total falta de coneixement” del sector audiovisual català. A més, ha reiterat que hi ha espai radioelèctric de sobres per ubicar-hi els dos múltiplexs de TV3 sense haver de suprimir canals.

Fonts: La Xarxa / ACN