La Policia Nacional espanyola ha interrogat aquest dijous el redactor en cap de directe!cat, Joan Solé, per un article on exposava els vincles del president de la Unió de Mossos per la Constitució, Ángel Gómez, amb l’extrema dreta. Durant la citació, un subinspector ha demanat al periodista que revelés les fonts de la informació, cosa que s’ha negat a fer emparant-se en el secret professional i el Codi Deontològic.

Gómez va presentar una denúncia per l’article Els vincles amb l’extrema dreta del president de la Unió de Mossos per la Constitució, publicat el 17 d’abril, davant la Fiscalia, que va encarregar la investigació a la Policia espanyola. Ara Solé resta a l’espera de saber si la Fiscalia el denuncia (ha declarat com a testimoni) o arxiva les diligències.

L’article es feia ressò de diverses queixes i crítiques d’alguns companys d’Ángel Gómez a la comissària dels Mossos a l’Hospitalet de Llobregat, però sense identificar-los. Així doncs, l’interrogatori tenia com a principal objectiu saber qui són els agents que van facilitar la informació al directe!cat. Segons fonts policials consultades per l’ACN, això és habitual en casos en què es volen denunciar possibles injúries.

No deixen declarar Joan Puig pel llaç groc

Per altra banda, el director de directe!cat, Joan Puig, també ha comparegut a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet com a testimoni, en aquest cas per la publicitat del referèndum de l’1 d’octubre.

Amb tot, el titular del Jutjat d’Instrucció número 13 no l’ha deixat declarar perquè portava un llaç groc de solidaritat amb els presos, i Puig s’ha negat a treure-se’l. Segons el periodista, el magistrat l’ha advertit que s’atengui a les “conseqüències” i que li podria imposar una multa de fins a 5.000 euros.