La intenció de la Lliga de Futbol Professional (LFP) de fer pagar les emissores de ràdio per assistir a les rodes de premsa –en el marc de la seva particular guerra pel cobrament per accedir als estadis– no només compta amb l’oposició de les emissores. La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) considera que la mesura atempta contra el dret a la llibertat d’informació i incompleix el decret del Govern espanyol del passat 21 d’abril que modificava la Llei General de la Comunicació Audiovisual.

El decret establia que les emissores tenen dret a entrar als estadis per informar en directe esdeveniments esportius sense necessitat de pagar un cànon, però també reconeixia que els clubs tenen dret a una compensació econòmica per l’ús de les seves instal·lacions.

La Fape entén que l’accés gratuït que diu la normativa ho és també per a les zones mixtes i les sales de premsa, com en el cas dels professionals de mitjans impresos o digitals. La Federació rebutja que “els particulars prohibeixin la presència de periodistes degudament acreditats” en actes d’interès públic, inclosos espectacles i esdeveniments esportius, on considera que l’accés “ha de ser gratuït”.