El programa de Radio Intereconomía La espuela, que s’emet de dilluns a divendres a la mitjanit, els dimarts es realitza des de les instal·lacions de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) a Burjassot. Aquell dia, la conductora de l’espai, Isabel Durán, i el seu col·laborador Alfonso Rojo van a Canal 9 per a l’emissió del programa de debats DBT. Abans de participar en l’espai de la cadena pública valenciana, enregistren la tertúlia que després Intereconomía emet en diferit aprofitant una línia RDSI habilitada per RTVV.

Aquest dilluns, partits de l’oposició i sindicats van carregar contra la cobertura tècnica que l’ens públic ofereix a Intereconomía. El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, va exigir “immediatament” explicacions al Consell i a la direcció general de RTVV. En declaracions al diari Levante-EMV, Alarte va indicar que demanarà informació sobre “en quines condicions econòmiques” es produeix aquesta cessió, i si l’acord “està documentat”.

El consell d’administració no ha tramitat cap permís

Per la seva part, el representant d’Esquerra Unida al consell d’administració de RTVV, Amadeu Sanchis, va assegurar que demanaria al director general de l’ens, José López Jaraba, que retiri a Intereconomía el permís per utilitzar les instal·lacions. Segons va explicar, en quatre anys mai ha passat pel consell de l’ens la tramitació de cap permís en aquest sentit, i va qualificar el fet de “molt greu i extremadament preocupant”.

Sanchis també va remarcar que el grup Intereconomía “està al front de les opinions més dures contra l’existència del sector públic en general”, però especialment contra “els autonòmics que utilitzen llengües oficials al marge del castellà”.

Per la seva part, les seccions sindicals de la CGT i CCOO a RTVV van emetre un comunicat conjunt exigint a López Jaraba que expliqui si existeix algun contracte amb Intereconomía i quines quantitats econòmiques està rebent RTVV per la utilització de les seves instal·lacions. En aquest sentit, van assenyalar que seria “gravíssim” que el programa La espuela d’Intereconomía s’estigués fent un dia a la setmana des dels estudis de Canal 9 sense que RTVV rebés cap compensació.

Els sindicats van remarcar que, a més, La espuela competeix en franja horària amb La taula esportiva, una de les principals apostes de Ràdio 9.

A banda, van recordar que els treballadors de l’ens han de sol·licitar un permís de compatibilitat per escrit a la direcció per exercir qualsevol activitat pública o privada. Així, per als sindicat “escandalitza” el fet que Isabel Durán dediqui una hora del seu temps a les instal·lacions de Burjassot a treballar per a una altra empresa.