El Departament d’Interior s’ha disculpat per la identificació de periodistes del passat dimarts a càrrec de la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra. Davant el malestar creat i les queixes rebudes, entre elles del Col·legi de Periodistes, des de la conselleria s’ha admès que l’actuació no va ser correcta i que es van excedir.

Des dels Mossos s’argumenta la mesura en el marc d’una investigació oberta per aclarir com és que els mitjans s’assabenten d’operacions policials sota secret de sumari, com la d’aquest dimarts a la joieria Rabat, on es van fer les identificacions, però es nega la creació d’un fitxer de professionals de la informació.

L’objectiu, doncs, segons els Mossos, no són els periodistes, sinó localitzar els agents que estan filtrant actuacions policials i posant-les en perill. Les dades obtingudes dimarts es van lliurar a la jutgessa que dirigeix l’operació contra la suposada màfia xinesa, malgrat no les havia demanat.

El PSC ja ha presentat al Parlament una bateria de preguntes sobre el tema dirigides al conseller d’Interior, Jordi Jané, perquè en la propera sessió de control aclareixi els fets.