La Fiscalia Anticorrupció i l’Audiència Nacional investiguen una presumpta trama de desviament de subvencions públiques rebudes entre 2010 i 2015 pel grup tecnològic Zed Worldwide.

Entre les 19 persones imputades hi ha el president de La Razón i conseller d’Atresmedia, Mauricio Casals, qui suposadament hauria mitjançat perquè el Ministeri d’Indústria concedís ajuts al grup de la família Pérez Dolset. A canvi, el diari hauria rebut més de 2 milions d’euros en contractes de publicitat.

Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal aquest dijous van realitzar 18 registres a Madrid, Barcelona i València, un d’ells a les oficines de La Razón. El diari nega que Casals hagi participat “en cap tipus de tràfic d’influències o frau de subvencions, ni directa ni indirectament”, i ofereix la seva col·laboració amb la justícia.

El grup Planeta, titular del 20% de l’accionariat de Zed WorlWide, i enfrontat des de fa anys amb els Pérez Dolset (propietaris del 40%), ha explicat que feia temps denunciava les “irregularitats” en la gestió, i ha anunciat que es personarà com a acusació particular per un perjudici econòmic de 120 milions. A més, Planeta mostra el seu “convenciment” que ni La Razón ni Mauricio Casals han comès “cap irregularitat”.