L’escriptor i guionista Jair Domínguez ha declarat aquest dilluns al Jutjat d’Instrucció número 6 de Figueres per la seva participació en el polèmic capítol de Bestiari il·lustrat del passat 9 d’octubre. Se l’acusa d’un suposat delicte contra la Corona en haver menystingut la figura del Rei Joan Carles per “disparar” al monarca espanyol.

Domínguez, que a la sortida s’ha mostrat “satisfet” per haver-se pogut explicar, ho ha negat remarcant que en cap moment va disparar contra el rei, sinó que només apuntava a una caricatura. A més, ha assegurat que no va voler menystenir el monarca, sinó que es tractava d’una paròdia amb pistoles d’attrezzo que no tenien ni gallet.

La seva declaració, juntament amb la de la presentadora del programa, Bibiana Ballbè, que encara no ha estat citada, s’enviarà al magistrat de l’Audiència Nacional que instrueix el cas, Javier Gómez Bermúdez, qui haurà de decidir si l’arxiva o els porta a judici.

Per a l’advocat s’ha demostrat que no hi ha delicte

El lletrat de l’escriptor, Claudi Serra, ha explicat a l’ACN que ha estat una declaració “senzilla, clara i concreta” on s’ha remarcat que l’escena de la polèmica era “una paròdia en un context irònic” on Domínguez responia diverses preguntes en relació al seu llibre.

En aquest sentit, Serra considera que si s’acaben fent interpretacions “més enllà del context”, aquestes “no duran enlloc”, perquè segons ell queda demostrat que no hi ha delicte. Així, confia que el cas s’acabi arxivant o, en cas que arribi a judici, la sentència sigui absolutòria.

“Una bajanada”

Per la seva part, Jair Domínguez diu sentir una mena “d’estupor gairebé còmica” per estar imputat per uns fets així, i ho atribueix a la “pell fina” que tenen algunes persones. De fet, considera la citació com un acte “de cara a la galeria” on el que es pretén és “picar-nos la cresta”.

“Penso el mateix que al principi, que tot plegat és una bajanada”, ha assegurat l’escriptor a VilaWeb. “Si això fos un país seriós, el cas no hauria d’haver arribat enlloc. Si tenen una mica de seny ho arxivaran i no se’n parlarà més. Però a partir d’ara, que ha arribat fins a l’Audiència Nacional, ja no em sorprendrà res”, ha afegit.

En aquest sentit, reconeix que el delicte de menysteniment a la figura del rei “és tan lliure de ser interpretat que poden fer el que vulguin”. Amb tot, Domínguez ha afirmat al digital que s’ho pren amb filosofia i confia que el cas s’arxivi. “Potser és que sóc un optimista, però no m’ha tret la son en cap moment”, ha assegurat.