El periodista i historiador Jaume Clotet assumirà a partir de dilluns la direcció del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar, endegat pel Govern el setembre de 2012 per establir un canal amb els mitjans de comunicació i els professionals de la informació d’arreu del món per tal d’impulsar la projecció internacional de Catalunya. Clotet substitueix Martí Estruch, qui dirigia el Programa des de la seva creació, i que passarà a formar part del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT).

Jaume Clotet, que va ser cap de premsa del Departament de Governació (2003-2008) i subdirector de l’ACN (2008-2010), col·labora amb diversos mitjans, com ara El Punt Avui, El Singular Digital, RAC1 o TV3.

Amb el Programa Eugeni Xammar, el Govern vol fer arribar als mitjans i periodistes materials informatius i d’anàlisi sobre qüestions com la situació econòmica i fiscal de Catalunya, la competitivitat empresarial i científica o l’atractiu turístic del país, a més de tots aquells àmbits que es considerin d’interès per a l’opinió pública internacional.