Jaume Roures ha denunciat l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, per haver espiat el seu correu personal. Els fets s’haurien produït almenys des del 2009, abans que Rosell accedís a la presidència del Barça, fins a l’octubre de 2011, quan ja portava 16 mesos en el càrrec.

La querella presentada per Mediapro davant el jutjat és pels delictes continuats de revelació de secret empresarial, contra la intimitat de Jaume Roures i de furt agreujat, i s’amplia a Joan Carles Raventós (director de les seccions del Barça), Robert Cama (exdirector informàtic de Mediapro, i ara del Barça), el FC Barcelona, Bonus Sport Marketing (fundada per Rosell) i Socktel Servicios Informáticos (empresa de Cama).

Roures explica que, quan Robert Cama era responsable d’IT de Mediapro, va accedir de forma “deliberada i sistemàtica” als seus correus electrònics i els remetia a Sandro Rosell i Joan Carles Raventós (que abans havia treballat a Mediapro). Segons la denúncia, inicialment Cama era remunerat a través de Bonus Sport Marketing (en aquells moments propietat de Rosell) i després directament a través del Barça, un cop Rosell va accedir a la presidència del club.

Quan es van descobrir els fets, l’octubre de 2011, Mediapro va acomiadar Robert Cama de manera fulminant (juntament amb dos treballadors més de la productora), que tot seguit va ser fitxat pel FC Barcelona com a responsable d’IT (per 100.000 euros anuals, segons Roures), càrrec que encara exerceix.

“Ratlla l’associació il·lícita”

Mediapro assenyala que l’espionatge afectava pràcticament tots els àmbits, amb especial atenció a les negociacions amb entitats financeres, els litigis que mantenia en aquell moment (amb Sogecable, Audiovisual Sport o la Comissió Nacional de la Competència), el concurs de creditors que va executar la productora, les negociacions pels drets audiovisuals, els treballs publicitaris o els negocis televisius del grup. També apunta que Cama hauria remès a Rosell i Raventós l’intercanvi de correus de Roures amb l’aleshores entrenador del Barça, Pep Guardiola; l’expresident del club Joan Laporta; directius com Ferran Soriano, Evarist Murtra o Joan Oliver; representants de jugadors, l’humorista Andreu Buenafuente, el Banc Sabadell o el bufet Garrigues.

Per a Mediapro, els fets demostren que no es va tractar d’una activitat “puntual ni aïllada”, sinó que obeïa a un “pla preconcebut” per tenir accés a informació relativa a la productora, que en alguns casos competia directament amb l’activitat desenvolupada per Bonus Sport Marketing. A més, afegeix que l’activitat de Rosell, Raventós i Cama “ratlla l’associació il·lícita”.

Roures qualifica Rosell de “miserable” i “bocamoll”

En roda de premsa, Jaume Roures ha explicat que va sospitar de l’espionatge perquè Sandro Rosell és un “bocamoll” i presumia de saber assumptes als quals no tenia accés, i també va començar a notar “coses rares” al seu ordinador. Així que va contractar especialistes externs a Mediapro, que haurien descobert els fets. L’empresari també ha afirmat que el Barça és al mateix temps “víctima i coautor”.

Roures, que ha titllat Rosell de “miserable” en diverses ocasions, ha afirmat que quan li va demanar explicacions, l’aleshores president va admetre rebre els correus de part de Cama, però que els esborrava. “Em va dir que ho arreglaríem a la catalana, avui per tu i demà per mi. Jo sóc profundament català, però no gilipolles”, ha etzibat.

Preguntat sobre el per què havia trigat tant en denunciar l’espionatge, ha explicat que quan el va descobrir estava centrat en el litigi que mantenia amb Prisa per l’anomenada guerra del futbol, resolta al seu favor fa un any, i després en el procés de negociació dels drets del futbol, tancada fa tres setmanes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram