Foto: Parlament de Catalunya

El soci gestor de Mediapro, Jaume Roures, ha xifrat en un 0,5% la dependència de la facturació del grup audiovisual amb TV3 entre 2017 i 2021. En una compareixença a la comissió de control a l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Parlament, Roures ha defensat així que no són la productora que més hores produeix per a TV3, i ha detallat que han facturat uns 3,5 milions d’euros per any. De fet, ha concretat que treballen per a dues televisions autonòmiques que els aporten més facturació que la cadena pública catalana. Roures ha explicat que després que el grup integrés la productora El Terrat han perdut part de la producció externa que feien per separat. Ha dit que actualment realitzen un 22% de la programació externa.

Sobre les relacions entre Mediapro i Triacom, Roures ha recordat que es van despendre de la participació que tenien a Triacom fa entre sis i set anys, i ha emplaçat els diputats a convocar Triacom per donar explicacions sobre els presumptes casos de corrupció que la justícia investiga. Ha defensat que la sentència que afecta Triacom no involucra “per a res” a Mediapro.

Pel que fa a les col·laboracions de la periodista Pilar Rahola en programes de TV3, Roures ha explicat que la direcció de TV3 va proposar que Rahola participés del programa Tarda oberta i que Mediapro s’hi va negar. Poc després el programa es va cancel·lar.

A petició de la diputada del PSC, Roures s’ha compromès a facilitar informació sobre el sou que cobrava Rahola com a col·laboradora del programa FAQS. “No m’ha preocupat ni m’ha agradat mai el seu paper en el FAQS i altres espais”, ha opinat sobre Rahola.

D’altra banda, el directiu de Mediapro ha tret ferro de les presumptes pressions d’un directiu de la productora [Tatxo Benet] a un càrrec del Govern per la compra d’uns documentals de l’1-O. Ha dit que era un encàrrec que la CCMA va fer, que va costar més d’1 milió a Mediapro i que la CCMA va acabar comprant per 440.000 euros. Roures ha explicat que la conversa que es va fer pública és un “fragment” que va interessar a la Guàrdia Civil.