Joan Anton Català Amigó és divulgador científic, escriptor i consultor especialitzat en astronomia i astrofísica, i presenta la secció La Terra és plana a El Suplement de Catalunya Ràdio. “Els mitjans de comunicació públics tenen l’obligació d’apostar per la divulgació científica”, afirma en una entrevista al digital Espai.Mèdia.

“La ciència ha viscut d’esquena al públic en general i ha creat una barrera entre el públic i el llenguatge científic. Per tant, hem de fer autocrítica. És necessari establir aquest pont de llenguatge que permeti a una persona del carrer accedir a aquests coneixements que la majoria són emocionants i fascinants”, apunta Català.

I per això, va apostar per situar-se com a divulgador científic en els mitjans de comunicació. “No va ser una decisió premeditada ser-hi; això sí, fer-ho en català sí que va ser amb tota la intenció. A més hi havia un espai buit i amb una demanda”, assenyala.

Joan Anton Català suma quatre temporades al capdavant de La Terra és plana. “Voldria agrair l’aposta de Roger Escapa, que des del primer dia que va assumir la direcció del programa va fer-me la proposta. L’únic requisit que li vaig demanar és que jo tinc una visió molt humanista, fins i tot emocional, a l’hora d’explicar les coses. Aquest estil divulgatiu assequible fa que la secció ofereixi continguts atractius per als oients, que fins i tot són ells els qui proposen les temàtiques. Amb el suport d’una periodista del programa elaborem la secció amb un objectiu: explicar coses que estiguin a l’abast de tothom i que els faci pensar”, comenta a Espai.Mèdia.