La junta general d’Informació i Comunicació de Vilanova i la Geltrú, l’empresa municipal gestora de Canal Blau, va aprovar dilluns la designació de Joan Ignasi Gómez com a nou gerent. Previ al ple municipal, el nomenament va rebre els suport d’ERC, Junts i la CUP, i el vot en contra de PSC, Som VNG i Ciutadans.

‘Txatxi’ Gómez va resultar guanyador del concurs públic endegat per elegir el relleu de Jordi Martí, qui ocupava el càrrec des de 2008 i es jubila.

El nomenament de Gómez ja s’havia sotmès a votació al novembre, però va decaure per l’abstenció de la CUP davant les acusacions per part de CCOO d’irregularitats en el procés de selecció. Després que un informe jurídic extern hagi avalat el procediment, la formació anticapitalista ha votat favorablement a la designació.

En canvi, la resta de l’oposició consideren que sí hi va haver irregularitats en el concurs. Des de PSC i Som VNG apunten que el seu vot no és contra Gómez ni el projecte presentat, sinó per reclamar una repetició del concurs amb garanties i unes noves bases.

Trajectòria

Joan Ignasi Gómez, nascut a Vilanova el 1991, va començar a fer ràdio amb 14 anys, i acumula una àmplia experiència en comunicació audiovisual. Entre d’altres, ha dirigit els programa Quarts de Nou de TV3, Gaudeix la Festa de La Xarxa i Vida privada de Canal Blau.

Expert en cultura popular, Gómez ha estat a la comissió de seguiment del Protocol Festiu de Barcelona, el consell de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, la comissió de protocol de les Festes Majors de Reus, i la comissió de protocol de la Festa Major de les Neus a Vilanova i la Geltrú.