Qui va ser director de Catalunya Ràdio entre 1995 i 2002, Joan Maria Clavaguera, serà amb tota probabilitat el nou director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Substituirà així Saül Gordillo, que ha exercit el càrrec durant els darrers anys i que va ser cessat aquest divendres en un consell d’administració extraordinari. Fins al nou nomenament exerceix el càrrec en funcions la subdirectora Anna Nogué.

D’aquesta manera, Clavaguera serà l’encarregat d’aprimar l’ACN, que compta amb un pressupost de 4,7 milions d’euros, dels quals 3,5 provenen de la Generalitat. L’agència està participada en un 70% pel Departament de Presidència i en un 30% per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Joan Maria Clavaguera va entrar a Catalunya Ràdio el 1987, on va exercir, consecutivament, d’editor, cap de política catalana, sotscap d’informatius (1990), responsable de Catalunya Informació (1992) i cap dels Serveis Informatius (1993). També va ser cap d’informatius de 8tv fins al novembre del 2007.

Abans, el 1977, es va incorporar a la Cadena Cope de Reus com a redactor d’informatius. També va fer de corresponsal de l’Avui a Tarragona, i més tard de cap d’informatius de Cadena 13 a Tarragona, d’on va passar a ser-ne el director. El 1986 va entrar als serveis informatius de Cadena 13 a Barcelona.