Foto: Pau Cortina / ACN

El dramaturg Joan Ollé assegura que ha estat víctima d’un “linxament públic” arran de les informacions destapades al febrer per l’Ara sobre les denúncies d’assetjament i abusos de poder a l’Institut del Teatre per part d’alguns docents.

En una compareixença davant la premsa aquest dijous, Ollé va criticar reiteradament la investigació periodística publicada per l’Ara, i va acusar els seus autors de vulnerar diversos punts del Codi Deontològic de la professió. El director teatral va afirmar que el diari “no volia fer periodisme, sinó protagonisme i fer justícia paral·lela”.

Per això, ha decidit presentar una queixa formal davant el Col·legi de Periodistes de Catalunya contra els autors de l’article i també contra un periodista d’El Nacional, per tal que l’entitat dirimeixi si les seves publicacions “constitueixen un acarnissament injustificat, sense passar pel contrast i el sedàs”.

Amb tot, Joan Ollé va admetre que no té intenció de presentar denúncia als jutjats, segons ha decidit amb el seu “amic i advocat” Xavier Melero, present en l’acte per donar suport al dramaturg juntament amb el cantautor Joan Manuel Serrat, l’escriptor Jordi Coca i la diputada de Ciutadans Anna Grau.

“No hi ha cas ni causa”

Joan Ollé es va pronunciar aquest dijous per primer cop en públic sobre les denúncies i l’expedient que li va obrir l’Institut del Teatre. “No hi ha cas ni causa”, va defensar. En aquest sentit, va negar haver mantingut relacions sentimentals o sexual amb cap alumne ni donat cap paper a canvi de favors, segons recull l’ACN.

El dramaturg va explicar que la comissió que va instruir l’expedient disciplinari va concloure que no hi ha “indicis suficients” per considerar “assetjament sexual” el seu cas, pel qual va ser apartat de l’activitat docent al centre.

“La Diputació no va difondre-ho, però se’m van aixecar les mesures cautelars abans de l’estiu”, va relatar Ollé, “sorprès” pel poc coneixement d’aquesta decisió i perquè les dues institucions “no han fet res per rescabalar-lo” de les acusacions, per les quals va ser apartat de l’activitat docent al centre.

Cal recordar que, al setembre, l’Institut i la Diputació van explicar que un dels tres expedients oberts (el corresponent a Ollé), malgrat concloure que les conductes havien estat “inapropiades a l’aula”, havia quedat suspès per la seva jubilació, ja que no podia aplicar el règim disciplinari administratiu per sancionar persones que no formen part de la plantilla. Un fet que el dramaturg va obviar aquest dijous.