El jurat de la 34a edició dels Premis Internacionals de Periodisme Rei d’Espanya han guardonat Jordi Basté, en la categoria de ràdio, per l’especial d’El món a RAC1 sobre els atemptats de París emès el 13 de novembre de 2015.

Els guardons convocats per Efe i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional també han premiat l’equip d’especials d’El País, en la categoria de periodisme digital, pel treball 40 años del 20 N: La transformación de un país, publicat el noviembre de 2015, mentre que en premsa ha estat distingit el brasiler Vinicius Jorge Carneiro Sassine per Recusas da FAB impedem transplantes de 153 órgãos, publicat al diari O Globo el passat 5 de juny.

Enguany, en la modalitat de televisió s’ha premiat el mexicà Carlos Loret de Mola per l’espai Éxodo, emès a Televisa el 25 d’agost; en fotografia s’ha guardonat el cubà Yander Zamora per una imatge de l’arribada de l’Air Force One publicada en diferents mitjans el març de 2016; i en la categoria de periodisme ambiental i desenvolupament sostenibles s’ha distingit la colombiana Patricia Gómez pel reportatge Plomo: veneno invisible, emès a l’agost per RCN Televisión.

Finalment, Arturo Pérez-Reverte ha guanyat el Premi Don Quijote de Periodisme per un article sobre l’arribada de refugiats a Europa, publicat a la revista XL Semanal el 13 de setembre de 2015, i Carmen Posadas ha estat distingida amb el Premi Iberoamericà de Periodisme per l’article Soñar en español, publicat el passat maig en el mateix suplement.

Cadascun dels guardons està dotat amb 6.000 euros, excepte el Premi Don Quijote, que té una dotació de 9.000 euros. El lliurament està previst per a la primavera.