El Govern ha completat el reestructurat organigrama de comunicació i difusió dins del Departament de la Presidència. Aquest dimarts, l’Executiu ha aprovat el nomenament del periodista  Jordi del Río i González com a nou director general de Mitjans de Comunicació. Substitueix Antoni Molons i Garcia, qui ocupava el càrrec des de feia cinc anys.

Nascut a Gijón el 1962, Del Río ha exercit com assessor de comunicació i imatge de l’Ajuntament de Barcelona (1997-1998); cap de premsa i responsable de comunicació de Media Park; director de comunicació i relacions institucionals de Viasalus (2000-2002); director de comunicació i participació ciutadana al Consorci d’Administració Oberta i Electrònica de Catalunya (2002-2009), i assessor de comunicació al Parlament Europeu (2010-2014).

També ha treballat d’assessor de comunicació a campanyes de comunicació política, i ha estat professor del Màster Comunicació i Educació i professor associat de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Antic militant del PSC, Jordi del Río va ser un dels impulsors de l’escissió d’Avancem, i en les darreres eleccions generals anava de número tres en la llista d’Esquerra al Senat.

Organigrama completat

Com ja havíem explicat, en la nova estructura, el Govern ha separat comunicació i difusió en sengles secretaries, per a les quals en les darreres setmanes ha anat nomenant els seus responsables. Per una banda, hi ha la Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana, amb Jordi Vilajoana i Rovira al capdavant, de la qual depenen la Direcció General de Difusió, a càrrec d’Ignasi Genovès i Avellana, i la Direcció General d’Atenció Ciutadana, amb Jordi Graells i Costa.

Per l’altre costat hi ha la Secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, amb Miquel Martín i Gamisans com a responsable, de la qual pengen la Direcció General de Comunicació, a càrrec de Jaume Clotet i Planas, i la Direcció General de Mitjans de Comunicació, amb Jordi del Río i González.