La 15a edició dels premis Protagonistas, organitzats per Punto Radio, ja tenen guanyadors. Així, en la categoria de periodisme s’ha premiat Ana Pastor, conductora de Los desayunos de TVE, per ser una “periodista directa, lliure i imparcial, amb personalitat i sense pèls a la llengua”. En la de presentador s’ha guardonat Jordi González, de La noria, per demostar que “a més de ser un presentador amb ironia i finor, és tot un fenomen televisiu”.

En la de ràdio, el premi és per a Jaume Segalés, presentador de Protagonistas fin de semana, de Punto Radio, per ser un “professional d’alçada que s’ha guanyat un lloc entre els grans amb constància, il·lusió i tenacitat”. Quant a la categoria d’humor, el guardó ha anat a parar a Carlos Latre, de qui el veredicte destaca que traspassa la imitació i ja s’ha convertit en un humorista “indispensable i inimitable”.

El premi a la trajectòria ha estat per al columnista de La Vanguardia Jaume Arias, de qui diu que ha entregat la seva vida al periodismes, “al treball fosc, pacient i excitant”, i ha donat exemple de “magisteri i bonhomia”.

En la categoria de premsa a internet, el guanyador és fotoperiodista Juan Bauluz, i en televisió ho és el presentador Carlos Sobera. En sèrie de televisió s’ha distingit Juanjo Artero d’El barco, i el cinema José Coronado, mentre que en literatura el premi és per a Albert Espinosa, com a “escriptor total” de teatre, cine, televisió o novel·la.

Els altres guardons, es lliuraran el proper 14 de novembre en l’habitual Botillo de Luis del Olmo, són per a Loquillo (música); Antonio Vázquez, d’Iberia (empresa) i la selecció espanyola de bàsquet (esports). Enguany, per raons electorals, els polítics han quedat exclosos dels premis.