L’exjugador i exentrenador de futbol Jorge Valdano ha estat distingit amb la 14a edició del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu, dotat amb 6.000 euros, atorgat pel FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Valdano ha estat premiat per la seva tasca com a articulista i comentarista per a diversos mitjans de comunicació durant els darrers anys, “posant al seu servei tots els seus anys d’experiència”. També es destaca que “la seva particular visió del món del futbol s’ha vist reflectida també en la publicació de diversos llibres i exercint també de ponent en moltes conferències”.

El jurat ha valorat la “qualitat literària” de Jorge Valdano, així com la seva “capacitat per innovar el llenguatge a l’hora d’explicar el fenomen del futbol en els seus articles, en els seus comentaris o en els seus llibres”.

Valdano rebrà el Premi Manuel Vázquez Montalbán properament en una data per confirmar, en un acte a l’Auditori 1899 del Camp Nou.

El jurat estava integrat per Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Ramon Besa, Sergi Pàmies, Jordi Basté, Jaume Pujol-Galcerán, Xavier Folch, Borja de Riquer, Santiago Segurola, Xavier Bosch, Josep Maria Solé-Sabaté, Teresa Basilio, Òscar Grau i Josep Vives.