El periodista José María Castro ha estat nomenat nou director d’informatius d’IB3 Televisió, un càrrec que ja va ocupar entre 2005 i 2007 en els inicis de la cadena. Ara substitueix Juan Mestre, que al juny va plegar per dirigir el nou Periódico de Ibiza y Formentera. Des d’abril de 2013, Castro era director d’IB3 Ràdio, i el seu lloc l’ocuparà Eduardo de la Fuente.

L’ens públic de radiotelevisió balear destaca que José María Castro ha resultat la persona “més adequada” del procés de selecció convocat per ocupar la direcció d’informatius, tot recordant que va ser qui va posar en marxa aquesta direcció.

Castro va estudiar Periodisme i Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, i al llarg de 32 anys de trajectòria professional ha estat cap d’edició de La Vanguardia; subdirector general d’informatius d’Onda Cero; director d’informatius regionals d’Antena 3, i director de mitjans del Grup Canal 4.

Precisament, arran del seu pas per aquest grup, va ser imputat pel cas Ibatur, motiu pel qual el seu posterior nomenament com a director d’IB3 Ràdio va estar envoltat per la polèmica. Presumptament, la Conselleria de Turisme balear va concedir 60.000 euros de publicitat institucional de manera fraudulenta al digital Ciutat, al qual estaria vinculat Castro, i l’editor del qual era Jacinto Farrús, propietari de Canal 4.

Per la seva part, el nou director d’IB3 Ràdio, Eduardo de la Fuente, és llicenciat en Periodisme i diplomat en Direcció de Cinema per l’Escola de Cinematografia i de l’Audiovisual de la Comunitat de Madrid. El 2005 va començar a treballar a IB3 Ràdio com a corresponsal de la part forana. A banda, ha estat editor de les desconnexions informatives de Mallorca per a IB3 Televisió, i l’any 2007 va assumir l’edició d’IB3 Notícies Cap de Setmana.