El jurat del Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona ha decidit atorgar el Premi d’Honor al periodista ebrenc Josep Bayerri. El guardó s’entregarà el proper 28 de juny, a l’Ateneu Igualadí de la capital de l’Anoia, en el marc del lliurament de la 32a edició dels premis.

Nascut a Tortosa el 1944, Bayerri ha tingut una llarga trajectòria en el camp de la informació de proximitat, sempre en l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre: ha estat corresponsal de La Vanguardia, La Hoja del Lunes, l’Avui i El País; redactor d’informatius a Radio Popular de Reus; i col·laborador de Mundo Diario, el setmanari Destino, la revista Economia Mediterrània i el diari El Punt.

A més, Josep Bayerri va ser fundador i director de les revistes Nòria i Amunt, i del setmanari Ebre Informes. També ha estat columnista del Nou Diari, La Vanguardia, El Punt i l’Avui. Actualment escriu un espai quinzenal al setmanari l’Ebre i fa un programa a la televisió local de L’Ebre.

Entre altres càrrecs, va ser fundador i secretari del Grup de Premsa i Ràdio de Tortosa; de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, de la que en va ser vicepresident; i va fundar i presidir l’Associació de la Comunicació de la Regió de l’Ebre (ACRE), el precedent de la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes, amb la que encara hi col·labora.

Bayerri, que ha publicat diversos llibres, ha estat guardonat amb el Premi Manuel Brunet de Periodisme (1966); el Premi Centenari del Ferrocarril a Tortosa (1967); el Premi al Millor Guió Radiofònic Folklòric (1964), i el Premi Literari Ciutat de Tortosa (1992).