El periodista Josep Lluís Micó ha estat designat com a nou degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull, responsabilitat que assumirà a partir de l’1 de març. Substituirà Josep Maria Carbonell, qui ha exercit el càrrec durant onze anys.

El patronat destaca que, durant el seu mandat, Carbonell ha contribuït a consolidar els graus en Comunicació de la FCRI Blanquerna i ha posat en marxa les titulacions en Relacions Internacionals, Global Communication Management i Digital Media, a més de diversos màsters. A més, afegeix, ha contribuït a impulsar la recerca i a internacionalitzar la Facultat.

Trajectòria del nou degà

Josep Lluís Micó és doctor per la Universitat Politècnica de València i catedràtic de Periodisme a la FCRI Blanquerna. Actual vicedegà acadèmic de Professorat i Qualitat de la Facultat, anteriorment havia estat director del grau en Periodisme, del màster universitari en Periodisme Avançat i Reporterisme Blanquerna-Grupo Godó, i del màster en Comunicació de Moda 080 Barcelona Fashion, entre altres funcions.

Micó forma part del grup de recerca STReaM (Society, Technology, Religion and Media) des de la seva creació, des d’on ha liderat projectes d’investigació i ha participat en iniciatives d’innovació amb empreses com Google o Facebook. A més, és analista de tecnologia en mitjans i grups de comunicació com La Vanguardia, RNE-Ràdio 4 o Prensa Ibérica.

Anteriorment també havia estat membre del comitè d’experts de RTVE, conseller de l’ACN, coordinador del canal de tecnologia de Lavanguardia.com, managing editor del canal 080 TV, i cap de societat del Diari de Girona. Autor i editor d’una vintena de llibres, Micó ha obtingut diversos premis i reconeixements sobre periodisme i investigació.