El president de Teleespectadors Associats de Catalunya (TAC), Josep Maria Guerra, ha estat escollit per unanimitat president d’Euralva, la Federació Europea d’Associacions de Teleespectadors i Radiooients. El català substitueix el danès Preben Sørensen, i comptarà amb el seu compatriota Peter Lars com a vicepresident.

El nomenament d e Guerra es va produir en el transcurs de l’assemblea que Euralva va celebrar a Edimburg el passat 8 d’octubre, durant la qual es va acordar fer un nou web per a la federació europea; augmentar el nombre d’associats amb la incorporació d’Holanda, França, Polònia i els països Bàltics, i elaborar un estudi conjunt sobre els drets del menor en els mitjans audiovisuals i internet.

Per a aquesta nova etapa, l’objectiu de Guerra, que també és secretari de relacions internacionals d’iCmedia (Federació d’Associacions de Consumidors i Usuaris de Mitjans), és ajudar a les associacions d’usuaris a treballar la cross fertilization i intercanviar experiències, mitjans i productes, a més de potenciar la seva presència en les institucions europees.

Actualment, Euralva està formada per Alemanya, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, Hongria, Itàlia, Noruega, Portugal, Suècia i el Regne Unit. Com a països associats consten Austràlia i Canadà.