El Govern de la Generalitat ha acordat aquest dimarts atorgar la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats que han destacat pels “serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural”.

Entre els guardonats hi ha el periodista i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Josep Maria Casasús i Guri, que ha estat distingit per “la trajectòria als mitjans de comunicació i la seva prestigiosa activitat acadèmica”. El veredicte destaca que Casasús ha estat “pioner en la recerca, divulgació i projecció del nostre periodisme”, a més de fundador i president de la Societat Catalana de Comunicació i de la Sociedad Española de Periodística.

Entre les 15 entitats guardonades es troba el setmanari L’Eco de Sitges, que l’1 de març va complir 125 anys d’existència. El Govern destaca que es tracta d’un “referent” de la vitalitat de la premsa local i comarcal, i que “la seva presència, a través de cinc generacions d’una nissaga de periodistes, representa un testimoni d’excepció del paper de Sitges en la cultura catalana i en la seva projecció”.

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el dia 27 d’abril al Palau de la Generalitat.