El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, aposta per impulsar sinergies entre les estructures públiques que treballen en la informació de proximitat per garantir-ne la seva viabilitat. Per això, en la inauguració de la 10a edició de l’Infolocal, ha convidat els diferents mitjans a la col·laboració, ja que els diners públics són “únics”, independentment de qui depenguin.

“Tots aquells que gestionem recursos públics hem de tenir el convenciment que cal treballar un al costat de l’altre i no d’esquenes. S’ha de deixar de treballar d’esquenes i s’ha de treballar de la mà per optimitzar cada euro, cadascú des del seu àmbit d’especialitat”, ha remarcat Martí en el Fòrum de Comunicació Local.

En aquest sentit, ha instat als responsables de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) a “buscar quines sinergies es poden trobar” amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Per al secretari de Comunicació, perquè el model de TV local sigui viable i es garanteixin uns mínims de programació de qualitat, no fa falta que hi hagi “més d’una xarxa fent el mateix perquè les administracions tenen ideologies diferents”, ha dit en referència a la XAL i Comunicàlia. Sobre aquesta darrera, ha assegurat que el seu tancament no l’ha “fet feliç”, però ha afegit que per al país “és important garantir un model viable de televisió local”.

Finalment, Josep Martí ha manifestat que sempre hi haurà demanda d’informació de proximitat: “Un pot viure sense saber que passa als EUA, però no es pot viure sense saber allò que passa al costa de casa teva”, ha reblat.

La Diputació accepta el repte de canviar el sector

En la inauguració d’Infolocal, en representació de la Diputació de Barcelona ha intervingut Francesc Pena, responsable dels mitjans de l’administració supramunicipal, qui ha acceptat el repte llançat per Martí i s’ha mostrat d’acord en la necessitat de fer canvis als mitjans públics.

“Ens toquen temps difícils, podem plorar pels passadissos o establir una dinàmica per fer front als canvis del país i del sector”, ha assenyalat, per tot seguit mostrar ell el costat positiu argumentant que “de pitjors ens hem sortit”. En aquest sentit, Pena ha demanat idees per “fer front a la situació i generar quelcom positiu, amb millors criteris d’eficiència i eficàcia”.

Font: lamalla.cat