Després que la demanda de reducció de canals de Televisió de Catalunya hagi fet acte de presència en la campanya electoral del 20N, el secretari de Comunicació, Josep Martí, s’ha encarregat de recordar que aquesta és una mesura que no té a veure amb les eleccions generals. “Correspon únicament als catalans i les decisions es prendran exclusivament a Catalunya”, va dir Martí, segons recull el diari Ara.

“No es pot parlar d’una cosa tan important com la televisió pública del país des de la frivolitat. Cal explicar bé per què es defensa una proposta i no una altra”, va assegurar aquest dijous el secretari de Comunicació. Amb tot, segons va avançar, la intenció del Govern és mantenir una “oferta de qualitat prou ampla” que sigui “competitiva” amb la multiplicació de canals de la TDT.

Així, Josep Martí defensa el model actual que hi ha a Catalunya: “Tot i que hi ha una iniciativa privada, que tan de bo se’n surti, hem de ser conscients que el país encara no és normal des del punt de vista de la llengua. I aquesta normalització es farà des dels mitjans públics o no es farà. S’ha d’arribar a tots els nínxols d’audiència: els nens, els adults, els aficionats als esports, etcètera. La Corporació té el paper cabdal de mantenir el procés de construcció nacional”, va manifestar el secretari de Comunicació del Govern.