El jurat de la setena edició del Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán ha decidit distingir els periodistes i escriptors Juan José Millás i Eduardo Galeano en els apartats de periodisme generalista i periodisme esportiu, respectivament.

Millás ha estat distingit per “haver donat una empremta literària als gèneres periodístics”, així com “una mirada singular i compromesa en l’exercici del periodisme”. El valencià és columnista del diari El País i col·labora habitualment amb la Cadena Ser, entre d’altres.

Pel que fa a la categoria de periodisme esportiu, el jurat destaca que l’uruguaià Eduardo Galeano és un periodista i escriptor de referència al seu país i en la literatura iberoamericana, i subratlla que el seu llibre El fútbol a sol y a sombra (1995) és la seva “obra capital” en el gènere del periodisme esportiu.

El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la seva categoria de periodisme generalista, està convocat conjuntament pels diaris Avui, El País i El Periódico, el Grupo Planeta, Random House Mondadori i el Col·legi de Periodistes (CPC). Pel que fa a la modalitat de periodisme esportiu, el convoquen la Fundació FC Barcelona i el CPC.